Monthly Makers – Vår

Idag har jag fredagsfeeling – jag är ledig från jobbet, och snart åker jag och Erika till Norrköping för att hälsa på Anna. Ska bli härligt! Men eftersom jag är ledig så ville jag göra något annat än att bara packa innan det är dags att åka, och därför tog jag mig en funderare på vad jag skulle vilja göra för månadens Monthly Makers-tema, som är vår. Min första tanke var att jag ville måla nåt, det var ett tag sen jag tog fram akvarellfärgerna, så det fick det bli. Sen så har jag på senaste tiden blivit lite sugen på att återuppta mitt ”fågeltavleprojekt” som har legat och väntat på att jag ska få tid över. Och småfåglar är ju verkligen vår för mig, när snön börjar smälta och man hör fåglarna kvittra. Och nu en bit in på våren när det blir ljusare på kvällen och koltrasten börjar sjunga, då får jag verkligen vårkänslor. Så penslarna och färgerna åkte fram, min sjuttioelfte blåmes tog form plus att jag fick testa ett penselpaket i Photoshop som jag skaffade för ett tag sen. Ni ser alla streck och texten i blyerts? Photoshop-brushes! Så himla gött. Gillar verkligen det här resultatet så jag tror att detta får bli mitt slutgiltiga försök till den kommande fågeltavlan (bara åtta fåglar kvar) och mitt bidrag till Monthly Makers! Hoppas ni får en härlig fredag!

 

blames_ny

 

Ps. Här är originalet på fågeltavla som jag gjorde till min kusin förra året och här är en av alla andra blåmesar jag gjort i mina dar.

21 Kommentarer

Gå med i diskussionen och berätta din åsikt.

Aliciasvara
april 26, 2016 kl. 08:21

Woooooow vad fin! Jag blir så himla uppspelt av det här, det är som att du ryckt idén ur mitt huvud! Jag tänker också fåglar när jag tänker våren, och att försöka måla dem i akvarell är min bästa sysselsättning. Jag målade gäss till vår-temat men tanken på blåmesen var inte långt borta! 🙂 Är så himla impad över din otroligt fina bild. Färgerna flyter så vackert och det är en perfekt blandning av fritt akvarelligt och detaljerat (jag har själv jättejättesvårt att stanna upp i tid och inte övergöra bilden när jag jobbar i akvarell). Kul att du drog in photoshop i det hela – det hade jag aldrig gissat! Jag väntar med spänning på de kommande fåglarna 😀

Johannasvara
april 26, 2016 kl. 10:29
– Svar till: Alicia

Ååh tack!! Fy vad roligt det är när man kan känna igen sig så i varandras kreationer men ändå göra sin egen grej av det! Såg dina egna gäss nu, alltså gud så fina!!! Förstår verkligen vad du menar med att överarbeta, tycker verkligen att akvarell är så knepigt – det räcker liksom med ett drag för mycket så kan alltihop kännas förstört. Men det är en härlig utmaning varje gång! Så igen, tack!? ska försöka hålla bloggen uppdaterad med resten av fåglarna nu, är riktigt pepp på detta!

Skaparlustasvara
april 27, 2016 kl. 13:47

Å, vilken underbar liten blåmes. Jag är verkligen imponerad av er som kan måla så fina fåglar.

Johannasvara
april 27, 2016 kl. 15:36
– Svar till: Skaparlusta

Tack så mycket! 😀

Mikaelasvara
april 27, 2016 kl. 18:57

Wow så fin!! Så himla skickligt målat och att strecken var Photoshop!? Hade aldrig gissat, vilken kul grej. Det var just strecken jag tänkte kommentera särskilt om för jag tyckte de verkligen gav fågeln en extra dimension, kul att de var digitalt skapade 😀

Johannasvara
april 28, 2016 kl. 15:46
– Svar till: Mikaela

Tack så mycket Mikaela! Ja de penslarna är helt fantastiska, älskar dem! Har inte riktigt använt dem ordentligt, så det är kul att de gjorde sig så bra här 😀

Ruth | HungryHeart.sesvara
april 28, 2016 kl. 14:20

Vilken helt fantastisk akvarell! Du har fått ett sådant otroligt liv i fågeln. Wow! <3

Johannasvara
april 28, 2016 kl. 15:48
– Svar till: Ruth | HungryHeart.se

Tack så mycket Ruth, vad glad jag blir!?❤️

Ankisvara
april 30, 2016 kl. 05:57

Wow så fin! Blåmesar är min favoritfågel <3 Så fint du har fått till den! 🙂

Johannasvara
april 30, 2016 kl. 08:01
– Svar till: Anki

Tack så mycket Anki! Ja dom är så fina!?

Wildasvara
maj 5, 2016 kl. 08:33

WOW! Jag blir helt förundrad och bara väntar på att den ska börja kvittra. Åh vad jag vill kunna måla så här. Vilken jäkla talang du har!

Johannasvara
maj 5, 2016 kl. 10:34
– Svar till: Wilda

Åh tack så mycket Wilda! Vad glad jag blir?

Louiesvara
maj 5, 2016 kl. 10:24

Så väldigt fin!

Johannasvara
maj 5, 2016 kl. 10:33
– Svar till: Louie

Tack så mycket!?

Anna Maríasvara
maj 9, 2016 kl. 11:31

Sååååå fin blåmes. Och kul att du har blandat in photoshop också. Och småfåglar för mig är en så himla vårigt.

Johannasvara
maj 9, 2016 kl. 21:26
– Svar till: Anna María

Åh tack så mycket! Eller hur, mysigare vårtecken än småfåglar vet jag inte om det finns!?

Lilisvara
maj 9, 2016 kl. 20:47

Vilken vacker målning! Du är verkligen duktig.

Johannasvara
maj 9, 2016 kl. 21:27
– Svar till: Lili

Tack så mycket!?

Linnéasvara
maj 10, 2016 kl. 17:33

Så vacker! Vad häftigt att du gjort den i PS, jag trodde att det var gjort med akvareller 🙂

Johannasvara
maj 12, 2016 kl. 14:26
– Svar till: Linnéa

Tack!? ja eller själva akvarellen är inte gjord i PS, men blyertsstrecken runt omkring är det. Dock finns det ju väldigt realistiska akvarell-brushes i PS också, vilka jag använder rätt flitigt med?

Linnéasvara
maj 13, 2016 kl. 07:01
– Svar till: Johanna

Okej 🙂

Kommentera